BICOM  Biorezonans  Warszawa
NR 1  w biorezonansie – Medycyna niekonwencjonalna

  

Alergia pokarmowa
Alergie pokarmowe mogą być groźne i często pozostają niewykryte.

Diagnostyka biorezonansowa daje możliwość precyzyjnego diagnozowania alergii pokarmowych, także tych dla których nie istnieją laboratoryjne, ani kontaktowe testy mogące stwierdzić takie alergie. Niektórych alergenów nie można w ogóle zdiagnozować metodami laboratoryjnymi, ale jest to możliwe za pomocą aparatu BICOM.

Niewykryte alergie, zwłaszcza pokarmowe, są w stanie wywołać wiele różnych dolegliwości, często nie kojarzonych z alergiami.

Specjalistyczny biorezonansowy test nietolerancji i alergii pokarmowych (oferta gabinetu)

Specjalnie dla naszej firmy został przygotowany rozszerzony zestaw alergenów pokarmowych obejmujący produkty z mleka krowiego, a nie tylko samo mleko i laktozę, obejmuje on także mleko kozie i owcze, którym można zastąpić mleko krowie u osób uczulonych. W skład wchodzą także alkohole, cola, przyprawy i rzadziej stosowane produkty żywnościowe. Tak szczegółowy i szeroki test wykonywany ręcznie metodą biorezonansu (a nie automatycznego biorezonansowego skanowania organizmu metodami statystycznymi, gdzie diagnoza nie jest dokładna, a jedynie oparta o rachunek prawdopodobieństwa) nie jest dostępny w innych gabinetach biorezonansu w Warszawie. Test obejmuje alergie centralne będące u określonych osób katalizatorem ich skłonności do wielu innych alergii, powodujące np. atopowe zapalenie skóry, skazę białkową, astmę, trzeci migdał, obrzmiałą na tle alergicznym przegrodę nosową oraz jelito drażliwe. Test obejmuje także nietolerancje na inne produkty spożywcze, spoza alergii centralnych.

 
W skład testu wchodzi (135 alergenów):

Candida albicans (alergia)

Nabiał
Białko mleka krowiego
Laktoza
Jogurt
ŚmietanaMasło
Mleko w puszce
Kwaśne mleko
Twaróg
Kefir
Maślanka
Żółtko jaja
Białko jaja
Bakterie mleczneMleko kozie
Mleko owcze
Soja
TofuMargaryna
Olej słonecznikowy
Olej z krokosza
Oliwa
Ser żółty
Sery Mix(4)
ser twardyser miękki
ser owczy
camembert
 
Zboża
Jęczmień
Gryka
Kukurydza
Proso
Owies
Ryż
Żyto
Sezam
Orkisz
Pszenica
Siemię lniane
Gluten
Drożdże
 
Ryby
Ryby Mix
węgorz
małże
krewetki
Sola
Dorsz
Śledź
Makrela
Flądra
Łosoś
Krewetki
Tuńczyk
Sardynka
Pstrąg
 
Mięso
Wołowina
Kurczak
Baranina
Wieprzowina
Cielęcina
Indyk
Królik
Kaczka
Gęś
 
Warzywa
Marchew
Cebula
Ziemniak
SzpinakPietruszka
Pomidor
Por
Seler
Papryka
Fasola
Grzyby Jadalne
 
Stymulanty
Kawa
Kakao
Miód
Cukier
Herbata
 
Owoce
Grejpfrut
Cytryna
Pomarańcz
Mandarynka
Kiwi
Ananas
Jabłko
Morela
Banan
Wiśnia
Agrest
Winogrona
Brzoskwinia
Gruszka
Malina
Czerwona porzeczka
Truskawka
Awokado
 
Orzechy
Migdały
Laskowe
Ziemne
Włoskie
Orzech kokosowy
 
Przyprawy i dodatki spożywcze
Curry
Chilli
Czosnek
Pieprz Cayenne
Pieprz
Anyż
Bazylia
Kminek
Kumin + Kolendra (mix)
Majeranek
Gałka muszkatołowa
Goździki
Mięta
Rozmaryn
Szałwia
Musztarda
Tymianek
Jałowiec
Cynamon
Liść limonki kafir
Kwas salicylowy (i salicylany)
Kwas acetylosalicylowy

Słodziki i cukry Mix (8) 

Sorbit, Maltitol, MannitSaccharin, Xylit, Cyclamat, Palatinose, Aspartam

Napoje alkohol

Coca cola

Piwo
Wino białe
Wino Czerwone
Alkohol

 

Przeczytaj na czym polega różnica pomiędzy BICOM a innymi urządzeniami i technikami biorezonansowymi www.biorezonans-warszawa.pl/BICOM

 
Wszelkie prawa zastrzeżone
Zakaz powielania, kopiowania całości lub fragmentów tekstu bez zgody
© 2011 BRM Med. Sp. z o.o.